گچبرگ یا پانل گچی به صفحات گچی روکشدار گفته میشود که با استفاده از متریال های مختلفی مانند کاغذ کرافت و… پوشانده شده است. استفاده از این پوشش ها روی صفحات گچی باعث میشود که مقاومت فشاری و خمشی آنها افزایش پیدا کند.
صفحات گچ برگ را به عنوان صفحات پیش ساخته استفاده میکنند، و برای پوشاندن دیوارها و سقف ها از آنها استفاده میکنند. این صفحات را با استفاده از خمیر مخصوص یا بتونه به دیوارهای داخلی میچسبانند. و سپس با استفاده از میخ و چاشنی آنها را به سازه اصلی میخ میکنند، در پایان هم به وسیله بتونه درزهای صفحات را میپوشانند و سطحی یک دست میسازند.
علاوه استفاده از این محصول جهت پوشاندن سطح میتوان از آن به عنوان متریالی برای ساخت دیوار کاذب استفاده کرد. و برای جداسازی و پارتیشن بندی از آنها استفاده کرد. و با استفاده از آنها پیچیده ترین طرح های معماری را به راحتی اجرا و پیاده سازی کرد.
تولید گچ برگ
برای تولید گچ برگ یا همان پانل های گچی باید از مواد خام مانند گچ استفاده کرد، با افزودن آب به این مواد پودر شده آنها را به شکل خمیری در می آورند و تبدیل به پلاستر سرد گچی میشود. مخلوط خمیری شکل گچ را روی ورقه های کاغذ یا مقوای کرافت به صورت لایه لایه قرار میدهند. و با استفاده از دو غلتک شکل میدهند. و سپس روی ورق ها مشخصات را چاپ میکنند.
قرار دادن کاغذ برای محافظت از هسته گچی است. پس اینکه پانل های گچی با سایز مناسب تولید شدند، به اندازه های مشخصی بریده میشوند و در کوره برای خشک شدن قرار میگیرند. پس از خارج شدن از کوره وزن گچبرگ ها به یک سوم کاهش پیدا میکند.
در مرحله نهایی این محصول را بسته بندی میکنند و به انبار انتقال میدهند.
انواع گچبرگ
گچبرگ ها در اندازه ها و مدل های متفاوتی تولید میشوند، که انواع این محصول شامل موارد زیر است.
گچ برگ مقاوم در برابر رطوبت: همانطور که از نام این محصول مشخص است، پوشش روی آن مقاوم در برابر رطوبت است و در مکان هایی که رطوبت زیادی در آنها وجود داشته باشد مانند حمام، سرویس بهداشتی و… از آنها استفاده میشود.
گچبرگ ساده: این نوع گچبرگ با نام RG12.5 هم به فروش میرسد، این نوع دارای ابعاد متفاوتی است، اما ضخامت آن ثابت است و دارای ضخامت 12 میلیمتر است، روی این مدل معمولا با استفاده از لایه ای از رنگ پوشانده شده است.
گچ برگ 18: این نوع در مقایسه با نوع قیلی از استحکام و مقاومت بیشتری برخوردار است و میتواند نیروی بیشتری را تحمل نماید. ضخامت این نوع هم 18 میلیمتر است.
گچ برگ 15: تنها تفاوت این نوع با نوع قبلی استحکام بالاتر ان است، معمولا هرچه ضخامت محصول افزایش پیدا میکند، استحکام آن هم افزایش پیدا میکند، البته این مسئله به کیفیت محصول هم بستگی دارد.
گچبرگ 9.5 از آنجایی که این نوع دارای ضخامت کمی است از آن برای ساخت قوس ها و مکان هایی که نیاز به استحکام بالایی ندارند استفاده میشود، استفاده از این برای ساختن دیوارها و سقف های کاذب مناسب نیست.
گچ برگ مقاوم در برابر حرارت: این نوع ضد حریق است و برای ساخت سازه های ضد حریق از آن استفاده میشود، هسته این پانل ها از الیاف شیشه استفاده شده است.
مزایای استفاده از گچ برگ
استفاده از گچبرگ برای پیاده سازی سازه های خشک کاربردهای زیادی دارد، و استفاده از این متریال برای ساخت محصولات مزایای زیادی دارد، مزیای گچبرگ به شرح زیر هستند.
- پیاده سازی و اجرای راحت و در مدت زمان کوتاه
- استحکام بالا
- اشغال جای کمتر در ساختمان در مقایسه با دیوارها
- پایین بودن هزینه پیاده سازی گچبرگ
- ضایعات کم
- وزن پایین و استفاده برای ساخت سازه های ضد زلزله
- برای پیاده سازی آنها نیاری به استفاده از مصالحی مانند گج، سیمان و ماسه نیست.
- عایق صدا و حرارت