پروفیل سازه

پروفیل یکی از مقاطع پر کاربرد ساختمانی است که کاربردهای خیلی زیادی دارد، پروفیل سازه برای نصب کردن صفحات گچی، پانل ها و گچبرگ ها به کار میروند. پروفیل سازه به اشکال مختلفی وجود دارد.
 

انواع پروفیل سازه:

 

پروفیل نبشی یا گوشه

این پر.فیل که به شکل V است، برای محافظت کردن از گوشه ها و کنج ها مورد استفاده قرار میگیرد، و زمان نصب پانل ها و .. در گوشه های سازه از نبشی استفاده میشود.

پروفیل سازه C

این نوع پروفیل را به طور معمول برای نصب کردن صفحات و پانل های گچی مورد استفاده قرار میدهند، بیشترین کاربرد این پروفیل نصب دارای وال است، سایز های استاندارد این سازه در اندازه های 10، 7 و 5 سانتی متری است.

پروفیل سازه U

همانطور که از نام این پروفیل مشخص است، ظاهری شبیه به U دارد و و مانند نوع قبل برای نصب کردن تایل گچی و پانل از آن استفاده میشود.

پروفیل ناودانی

از این نوع پروفیل جهت ساخت دیوار کاغذ و پیاده سازی دیوار ها به استفاده از سازه های سبک استفاده میشود. همچنین برای زیر سازی سقف کاذب هم از این نوع استفاده میشود.
 

روش تولید پروفیل سازه:

 
برای تولید پروفیل دو روش وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.

روش تولید مستقیم

ساخت محصول به این روش به صورت مستقیم انجام میشود به این معنی که فلز در ابتدا حرارت میبینند و سپس با عبور از قالب های مورد نظر به تدریج شکل میگیرند و به سپس جوش داده میشوند. تولید پروفیل به این روش در مقایسه با روش غیر مستقیم از کیفیت بالاتری برخوردار است اما سرعت اجرای بسیار پایینی دارد و محصول تولید شده نیاز به ماشین کاری دارد.

روش غیر مستقیم

تولید پروفیل به روش غیر مستقیم به این صورت است که ورق فلزی طی مراحل نورد حرارت میبیند و سپس با روش خم کاری و جوش دادن به سایر یا شکل مورد نظر، تبدیل به یکی از پروفیل های سازه ای میشود که پیشتر معرفی کردیم. مزیت این روش این است که پروفیل تولید شده به این روش را میتوان پس از برش بسته بندی کرده و استفاده کرد.